Roquefort
Roquefort je jeden z nejznámějších francouzských modrých sýrů, který se vyrábí z ovčího mléka ve vesnici Roquefort-sur-Soulzon. Tento sýr je známý svou intenzivní, ale vyváženou pikantní chutí s charakteristickými žilkami plísně Penicillium roqueforti, které mu dodávají jeho jedinečné aroma a chuť. Textura Roquefortu je vláčná a krémová s rozpustnými krystaly, což z něj dělá lahůdku, která se skvěle hodí jak k přímé konzumaci, tak do salátů, omáček či jako doplněk k pečeným masům. Jeho silný a mírně slaný profil dělá z Roquefortu ideální sýr pro kombinaci s ovocem jako jsou hrušky nebo figy, a také výborně doplňuje vína,
Kategorie: | Sýry Francie |
---|
Složení: ovčí mléko, sůl, živočišné syřidlo, zákys, Penicillium roqueforti
Alergeny: ovčí mléko a mléčné produkty
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota: 1509 kJ / 365 kcal
tuky: 31 g z toho nasycené mastné kyseliny 20
bílkoviny: 19 g
sůl: 3,1 g
sacharidy: 1,5 g z toho cukry 0,5 g
Skladování při teplotě: od 4°C do 8°C
U krájených sýrů je cena za 200 g orientační; může se lišit o max. 10%. Konečná cena se při odchylkách ve váze neupravuje, snažíme se však krájet spíše více.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.