Roquefort

Roquefort je jeden z nejznámějších francouzských modrých sýrů, který se vyrábí z ovčího mléka ve vesnici Roquefort-sur-Soulzon. Tento sýr je známý svou intenzivní, ale vyváženou pikantní chutí s charakteristickými žilkami plísně Penicillium roqueforti, které mu dodávají jeho jedinečné aroma a chuť. Textura Roquefortu je vláčná a krémová s rozpustnými krystaly, což z něj dělá lahůdku, která se skvěle hodí jak k přímé konzumaci, tak do salátů, omáček či jako doplněk k pečeným masům. Jeho silný a mírně slaný profil dělá z Roquefortu ideální sýr pro kombinaci s ovocem jako jsou hrušky nebo figy, a také výborně doplňuje vína,

Skladem
170 Kč / 200g 151,79 Kč bez DPH 850 Kč / 1 kg
Kategorie: Sýry Francie

Složení: ovčí mléko, sůl, živočišné syřidlo, zákys, Penicillium roqueforti

Alergeny: ovčí mléko a mléčné produkty

 Výživové údaje na 100g:

energetická hodnota: 1509 kJ / 365 kcal
tuky: 31 g z toho nasycené mastné kyseliny 20
bílkoviny: 19 g
sůl: 3,1 g
sacharidy: 1,5 g z toho cukry 0,5 g

 Skladování při teplotě: od 4°C do 8°C

 

U krájených sýrů je cena za 200 g orientační; může se lišit o max. 10%. Konečná cena se při odchylkách ve váze neupravuje, snažíme se však krájet spíše více.

V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: