Tete de Moine Reserve
Tete de Moine je švýcarský bezlaktózový sýr z nepasterizovaného kravského mléka. Velmi často se mu také říká Mnichova hlava. Toto pojmenování získal od mnichů, kteří tento sýr vyráběli již v roce 1192 v klášteře Bellelay v kantonu Jura. Způsob krájení totiž připomíná holení hlavy mnicha. Tete de Moine, které zraje minimálně 3 měsíce na smrkovém dřevě, patří k nejstarším sýrům na světě a dokonce již ve 12. století ho mniši používali jako platidlo.
Sýr nese označení AOP (Appellation d’Origine Protégée), které garantuje, že tento sýr byl vyroben v konkrétní oblasti podle tradičního receptu. Dokonce i mléko musí pocházet ze stejné oblasti, kde se sýr vyrábí. AOP je tedy zárukou vysoké kvality produktu.
Tete de Moine má delikátní, lehce výraznější chuť a jemnou konzistenci, která se doslova rozplývá na jazyku. Jeho chuť nejlépe vynikne se suchým bílým vínem, čerstvou francouzskou bagetkou a ovocem. Mezi sýrovými gurmány je Tete de Moine velmi oblíbený, a to nejen pro svoji chuť, ale i pro vzhled. Nakrouhaný na růžičky, pomocí speciálního kráječe, může totiž posloužit i jako pěkná ozdoba sýrových mís a obložených talířů.
Kategorie: | Sýry Švýcarsko |
---|
Detailní popis produktu
BEZ LAKTÓZY.
Složení: nepasterizované kravské mléko, kuchyňská sůl, mlékárenské kultury, syřidlo
Alergen: mléko
Obsah tuku v sušině: 51%
Délka zrání: min. 3 měsíce
Výživové údaje na 100g: Energie 1828 kJ/ 441 kcal, tuky 37g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g, sacharidy 1g, z toho cukry 0g, bílkoviny 26g, sůl 2g
Výrobce, země původu: Alpenswiss, Švýcarsko
U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.
Skladování: skladujte při teplotě 6-8 °C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.