Tete de Moine
Tête de Moine, známý jako "Hlava mnicha", je švýcarský sýr s bohatou historií sahající do 12. století. Vyrábí se z plnotučného, nepasterizovaného kravského mléka a patří mezi polotvrdé sýry. Tradičně se krouhá do růžiček pomocí speciálního škrabáku, což zvýrazňuje jeho jemnou a pikantní chuť. Zraje na smrkovém dřevě minimálně 2,5 měsíce, obvykle se páruje s suchým bílým vínem a prodává se ve válcovitých kusech o hmotnosti cca 1kg. Doporučuje se konzumovat čerstvě nakrouhané růžičky, aby se zachovala jejich chuť a textura.
Kategorie: | Sýry Švýcarsko |
---|
BEZ LAKTÓZY.
Složení: nepasterizované kravské mléko, kuchyňská sůl, mlékárenské kultury, syřidlo
Alergen: mléko
Obsah tuku v sušině: 51%
Délka zrání: min. 3 měsíce
Výživové údaje na 100g: Energie 1828 kJ/ 441 kcal, tuky 37g, z toho nasycené mastné kyseliny 25g, sacharidy 1g, z toho cukry 0g, bílkoviny 26g, sůl 2g
Výrobce, země původu: Emmi, Luzern, Švýcarsko
Skladování: skladujte při teplotě 6-8 °
U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.