Švýcarský Emmentál

Švýcarský Emmentál je tradiční sýr s charakteristickými velkými oky, vyráběný z nepasterizovaného kravského mléka. Typický bochník váží 80-90 kg a má průměr kolem jednoho metru, přičemž na jeho výrobu je potřeba asi 1200 litrů mléka. Zraje nejméně 4 měsíce a pyšní se ochrannou známkou AOC, která potvrzuje jeho původ a tradiční výrobní postupy. Emmentál má jemně oříškovou chuť a je vhodný do teplé i studené kuchyně, například do sendvičů, salátů nebo na zapékání. Obsahuje nízké množství soli a je bez laktózy 

Skladem
160 Kč / 200g 142,86 Kč bez DPH 800 Kč / 1 kg
Kategorie: Sýry Švýcarsko
ddd69e4173ecf7d0721a6bdf3ad6bedb mm1000x1000
Tip

Složení:

Nepasterované kravské mléko, syřidlo, sůl, srážedlo, konzervant natamycin

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota:  1640 kJ / 395 kcal,

Bílkoviny: 29 g,

Sůl: 0,5 g,

Tuk v sušině: 45 %,

Tuk: 31 g.

 

LAKTÓZA - Ne

 

U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.

V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: