Gruyere 6 měsíců
Originál ze Švýcarska. Je vyráběn tradičním způsobem v malých místních vesnických mlékárnách bez přísad, pouze z čistého syrového mléka, přírodních kultur a syřidla. Zraje 6 měsíců ve klimatizovaných sklepích, kde je jednou týdně potírán slanou vodou a dozrává k dokonalosti. Původně byl vyráběn v oblasti Fribourg, nyní se vyrábí po celém západním Švýcarsku.
Kategorie: | Sýry Švýcarsko |
---|
Složení: Nepasterované mléko, jedlá sůl, mlékařské kultury, syřidlo živočišného původu.
Alergen: Bez laktózy
Tuk v sušině: 48%
Výživové údaje na 100g:
energie: 1670kJ/403kcal
tuky: 33g, v tom nasycené mastné kyseliny 19,8g
sacharidy: <0.1 g, v tom cukr <0.1 g
bílkoviny: 26,6 g
sůl: 1,5g
U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.