Saint Agur

Akce
199 Kč 499 Kč od 199 Kč –19 % –10 % až –19 %
pac011424
199 Kč 499 Kč od 199 Kč –19 % –10 % až –19 % 159,90 Kč / 200g 449 Kč / 500g od 159,90 Kč / 200g 142,77 Kč bez DPH 400,89 Kč bez DPH od 142,77 Kč bez DPH 799,50 Kč / 1 kg 898 Kč / 1 kg
Skladem Skladem Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Saint Agur je smetanově jemný, ale výrazný modrý sýr z kravského mléka s krémovou konzistencí a jemně slanou, kořeněnou chutí. Skvěle se hodí do salátů, teplých pokrmů nebo k vínu a hroznům.
Při zakoupení 500 g je 10% sleva.

Detailní informace

Záruka kvality
ZÁRUKA KVALITY
Sýry a delikatesy maximální kvality
Doprava zdarma
DOPRAVA ZDARMA
Při objednávce nad 1500 Kč doprava zdarma
Dodání
RYCHLÉ DODÁNÍ
Perfektně zabalené, včetně chladícího média v teplých dnech.

Detailní popis produktu


Sýr vyrobený z pasterovaného kravského mléka, silně prorostlý modrou plísní. Zraje 2 měsíce ve vlhkých sklepích a propichuje se jehlicemi. Má tvar středně velkého válce s velmi tenkou kůrou, proto se balí do hliníkové fólie. Těsto je velmi hutné a smetanové, světle žluté barvy, která směrem k povrchu tmavne. Chuť je díky zvýšenému obsahu tuku jemná a krémová, zároveň plná a výrazná, slanost mírná, ovšem čím více je v sýru žilek, tím je slanější. I pikantní vůně ho řadí mezi vynikající lahůdku oblíbenou u každého spotřebitele. Nejlépe chutná, když je dobře vyzrálý. Pak je jeho chuť hodně výrazná a kořeněná. Saint Agur je vhodný do salátů nebo teplých pokrmů, výborně se rozpouští, velmi oblíbenou kombinaci k němu tvoří kulička hroznového vína. Vhodným nápojem k němu je silnější červené víno, ale snese se i s pivem.

Složení: pasterované kravské mléko, obsahuje 60 % tvs

 

Výživová hodnota na 100g:

Energetická hodnota: 1493 kJ / 361 kcal

Tuky: 33g

Sacharidy: <0,5g

Bílkoviny: 16g

Sůl: 2g

 

Alergeny:

 Mléko

 

U krájených sýrů je cena za 200 g orientační; může se lišit o max. 10%. Konečná cena se při odchylkách ve váze neupravuje, snažíme se však krájet spíše více.

V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.