Francouzský Raclette
Raclette je tradiční francouzský sýr, známý svou vynikající schopností tavit se, což ho činí ideálním pro grilování nebo zapékání. Původně pochází ze švýcarského kantonu Valais, ale jeho popularita se rozšířila také do francouzských regionů. Raclette má mírně oříškovou, ale plnou chuť, která se vyvíjí během procesu zrání, trvajícího obvykle 3 až 6 měsíců. Jeho hladká, krémová textura a zlatavý povrch jsou typické znaky.
Kategorie: | Sýry Francie |
---|
Složení: pasterizované kravské mléko, sůl, mikrobiální syřidlo
Alergeny: kravské mléko a mléčné produkty
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota: 1410 kJ / 340 kcal
tuky: 28 g z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
bílkoviny: 22 g
sůl: 1,7 g
sacharidy: 0 g z toho cukry 0 g
Skladování při teplotě: od 4°C do 8°C
U krájených sýrů je cena za 200 g . Skutečná váha se může lišit maximálně o 10% . Vždy se vynasnažíme uříznout spíše větší část. Cena zůstává neměnná.
V ceně je zahrnuto vakuování každé položky a v letních měsících i chladící médium! Vakuově balený sýr vydrží cca 2 měsíce, nicméně po otevření doporučujeme zkonzumovat během týdne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.